Axel Schmidt & Anna Defez

COLORS Projekt és la col·laboració artística entre Axel Schmidt i Anna Defez. Un projecte que connecta i relaciona conceptes i disciplines com Estètica i Documentació, Fotografia i Art o Compromís i Filosofia ecocrítica de la natura.

Inspirant-se en l’Escola de Fotografia de Düsseldorf i els treballs dels seus fundadors Bernd i Hilla Becher, l’Axel ha desenvolupat una tècnica innovadora on l’objecte no projecta ombres, reflexos, distorsions ni accentuacions amb la llum, color pur, màxima nitidesa. El punt de vista és uniforme i neutre: “Em veig com un mediador entre la natura i l’espectador i intento obrir allò que ja existeix. El meu punt de vista subjectiu
no importa”.

Aquesta nitidesa crea un hiperrealisme que només es pot percebre en dues dimensions. L’objectiu és capturar les plantes sense cap influència externa, tal com les veuríem amb una nitidesa mil·limètrica a la realitat.

Natural-ment

COLORS Projekt és una col·lecció de retrats de plantes, flors i bolets disposats cromàticament. L’objectiu és catalogar i donar visibilitat a plantes i flors silvestres de diferents regions que consideren vulnerables. És urgent actuar ja que aquestes plantes són essencials per a la pol·linització i estan en perill de desaparèixer.

Fins al dia 11 de setembre, a La Tintoreria, carrer Sant Pere 11, Vic.