Origen

Alcover

Origen. Des del no res, des del buit, a l’origen de tot el que coneixem. L’instant, en què va aparèixer tota la matèria i l’energia. L’inici, el punt zero, el naixement, el principi, l’arrel, el començament, l’arrencada, la causa. L’origen representat en un toroide.

Un volum creat a partir de la revolució d’una cercle, generat al fer-lo girar al voltant d’un eix. En una circumferència, no es pot desxifrar on és el principi o el final, tots els seus punts són equidistants al centre. És a dir, una forma perfecta, que ho pot contenir tot i que resumeix en la seva simplicitat el dinamisme de la realitat.

Una volumetria que té per centre, el no-res, un gran buit, on l’energia produïda per un toroide flueix des d’un extrem, circula pel centre, i conclou a l’altre extrem on torna a iniciar el camí.

És equilibrat, s’autoregula i sempre és complet. Una figura geomètrica energètica i vibrant, sense principi ni fi. Un recordatori que qualsevol instant pot ser un nou punt d’inici. En definitiva, un nou origen dins el nostre cicle vital.

Origen, una abstracció d’un toroide. Format a base de lames per tal de deixar entreveure l’interior i amb un subtil canvi de color que permet evidenciar el seu volum i reaccionar als canvis de llum ambient durant el transcurs del dia.

Evidentment, una nova instal.lació efímera junt amb Atelier4, part de la 21ena jornada “Parlem Contemporani?” al Convent de les Arts.


Tipologia

Arquitectura Efímera

Any

2022

Coautors

David Oliva, Elisenda Planas, Anna Juncà

Localització

Convent de les Arts

Client

Ajuntament d'Alcover

SP25 ARQUITECTURA efimera ORIGENS
SP25 ARQUITECTURA efimera ORIGENS
SP25 ARQUITECTURA efimera ORIGENS
SP25 ARQUITECTURA efimera ORIGENS
SP25 ARQUITECTURA arquitectes vic
SP25 ARQUITECTURA efimera ORIGENS