Jan Madrenas

Jan Madrenas passa la infantesa a un indret rural, envoltat de naturalesa, on descobreix l’art de la ceràmica veient el seu pare treballant amb el torn de peu i el forn de llenya.

L’any 2017 obté el Grau Superior de Ceràmica Artística a l’Escola d’Art de Vic i entra a treballar al taller de Ceràmica Madrenas de Vic.

Participa en diferents exposicions, performace i workshops arreu de Catalunya. Segueix una formació continua al costat del mestre Pep Madrenas. Participa també, en diferents cursos com: “Construcció de Forns de Rakú” amb Ramon Fort i Sergi Pahissa o “Modelatge de Torç” amb Eudald De Juana. Al mateix temps, forma part també de la junta H.AAC.

CBM (Cilíndre Botxa Modelatge)

El procés creatiu defineix gran part de l’obra: el cilindre com a forma bàsica del torn, la botxa com a volum mare de peces de tradició i el traç de la mà modelant l’argila.

Tres tècniques unides per a crear una obra equilibrada amb la pressió de l’aire que es crea a l’interior de la peça.

D’aquesta manera, el volum materialitza el gest de l’abraçada i les formes són accentuades amb esmalts de reducció propis del taller de Ceràmica Madrenas. Gres porcellànic modelat a torn manual. Cocció amb foc reductor a 1.280C.