Quim Domene

Quim Domene presenta a La Tintoreria l’exposició titulada ‘A casa de l’arquitecte (24 rue Nungesser-et-Coli)’.

L’exposició és fruit d’un treball plàstic a partir d’una visita a l’apartament-taller que Le Corbusier tenia al 24 Rue Nungesser-et-Coli a París. Situat a prop de la Porta Molitor, a l’oest de París, és a la part superior d’un edifici de vuit plantes dissenyat per ell mateix el 1931. La visita a l’apartament permet acostar-se a l’univers privat del cèlebre arquitecte, que hi va viure al llarg de trenta anys, del 1934 al 1965, fins que va morir als 78 anys. Aquest edifici, junt amb 16 obres més de l’arquitecte, va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco.

Quim Domene va visitar l’apartament-taller a la primavera del 2019, pocs mesos després de la seva rehabilitació i obertura al públic. La primera impressió de l’espai és de llum i fluïdesa; les parets ofereixen una viva policromia. Algun dels panells vidrats són mòbils i són molt sorprenents les grans portes pivotants. Tot l’espai gira entorn d’una escala de cargol que delimita les zones i condueix a la planta superior, on hi ha la terrassa jardí.

Els jocs de llums i transparències, els volums canviables, i els colors vigorosos, van motivar a Domene, el mateix any 2019, a realitzar una petita sèrie de pintures. Obres despullades de narrativa, construïdes a partir de geometries i composicions amb falses perspectives, i utilitzant la policromia corbusieriana, tot damunt austers suports com són el cartó gris d’embalatge i senzilles fustes. Normalment en el treball de l’artista olotí hi predominen les composicions geomètriques i, fins i tot, inspiracions cubistes. És en aquesta sèrie però, on trobem més un treball d’higiene formal i un esforç d’atrapar plàsticament un moment, com un poema de memòria visual.

Simultàniament a l’exposició de Quim Domene a La Tintoreria, l’autor exposa també ‘Narratives del desconcert’ al Museu de l’Art de la Pell (carrer Arquebisbe Alemany 5, Vic) i ‘Karaoke Cubista’ a l’Espai 11 (carrer de la riera 11, 2n 2a, Vic).

‘A casa de l’arquitecte (24 rue Nungesser-et-Coli)’. Inauguració dia 23 de febrer, 19;00h.

Fins al dia 30 d’abril de 2024, a La Tintoreria, carrer Sant Pere 11, Vic.