Xavier Bienvenido

L’artesania sempre m’ha despertat curiositat i interès i, per tant, m’ha obert el camí per al meu aprenentatge, inspirant-me un gran respecte pels treballs que requereixen un procés de creació manual.

Això va permetre familiaritzar-me amb els diferents materials, les seves característiques i les possibilitats que ofereixen. El treball de la fusta, la forja del ferro i finalment el contacte amb la ceràmica em van submergir en aquests meravellosos moments on el pensament es transmet a les mans que treballen el material i el transformen en la idea imaginada. És més particularment en la ceràmica que experimento una connexió especial entre l’home i la matèria.
Inspirat pels paisatges de la Mediterrània i la bellesa de transformar la terra amb les mans mentre gira sobre la roda, elaboro humilment peces que evoquen calma i serenor.

La paleta de colors està inspirada en el mar i els boscos que m’envolten. És aquí on em perdo caminant i observant en silenci, portant aquesta bellesa fins al meu taller.
Treballo principalment al torn. Tinc debilitat per les peces primes amb colls alts i prims. M’agrada cuidar cada detall d’una peça, des del pastat inicial fins a la cocció final, que fa que cada peça de ceràmica sigui única. Utilitzo principalment pastes de gres o refractàries, buscant crear formes senzilles, clàssiques però elegants.

Xavier Bienvenido exposa a La Tintoreria fins al 7 de gener de 2023.