Finestres

Manresa

“Finestres”, un projecte d’Estudi KRAFT que es focalitza en els buits arquitectònics. Consisteix en la descontextualització de diferents tipus d’obertures (finestres, portes, galeries) amb l’objectiu de dotar-les de nous entorns i històries mitjançant el collage.
Aquest procés d’extreure les obertures de la seva ubicació original i recol.locar-les, implica reconèixer elements arquitectònics (cornises, llindes, brancals…), elements decoratius (arrebossats, enrajolats, estucats, colors…) o elements de protecció solar (porticons, persianes, cortines, vegetació…).
Tot aquest joc té com a suport capses de diferents mides reutilitzades. La tècnica del collage permet jugar a transformar aquests elements arquitectònics i introduir objectes domèstics, tant a l’exterior com a l’interior. Tots aquests elements que es poden reconèixer en el buit inicial són eines a utilitzar en la composició final.
El procés finalitza aplicant il.luminació a l’interior de les finestres, generant una visió diferent de la volumetria en funció si és de dia o de nit.

Les més de 500 finestres han estat realitzades pels alumnes de l’Estudi KRAFT i de les biblioteques veïnals de la XARXA DE BIBLIOTEQUES VEÏNALS DE MANRESA: Biblioteca veïnal Ctra. Santpedor, Biblioteca veïnal Cots Guix-Pujada Roja, Biblioteca veïnal Cal Gravat-Bufalvent, Biblioteca veïnal Valldaura, Biblioteca veïnal El Xup, Biblioteca veïnal Sagrada Família, Biblioteca veïnal Font dels Capellans, Biblioteca veïnal La Balconada, Biblioteca veïnal Plaça Catalunya i Espai Infantil Escodines.

Estudi KRAFT és una activitat paral.lela al despatx SP25 Arquitectura. És un espai formatiu de tallers infantils relacionats principalment amb el món de l’arquitectura, l’urbanisme i la construcció. Posem especial èmfasi en el procés creatiu i projectual de cada proposta, on els alumnes manipulen i transformen diversos materials, textures i colors.


Tipologia

Arquitectura Efímera

Any

2024

Localització

Carrer del Balç, Manresa

Client

Jardins de Llum

Jardins de Llum 2024, Finestres