Babilònia

Palma de Mallorca

Mite o història: els jardins penjants de Babilònia.

Uns jardins sobre una edificació composada per terrasses escalonades, construïdes amb grans pedres. Les pedres eren l’estructura on es col·locava la terra i sobre la qual creixia una impressionant vegetació.

Una instal·lació basada en la multiplicitat d’un element base, sobradament conegut per tothom. Per tant, representa d’alguna manera, la recuperació d’un joc de la infantesa.

Una demostració com a base de petits gests -el doblar paper- i la col·laboració entre tots els visitants, es poden aconseguir grans impactes.

Els visitants tindran l’oportunitat de participar directament en la creació d’aquest jardí de paper.

Tot jardí té una fase de creació i una fase d’esplendor màxima. En aquest cas la fase de creació comença al minut 1 del muntatge de la instal·lació. Així, l’esplendor anirà en augment a mesura que els visitants deixin la seva empremta. Al recinte del pati hi haurà papers de colors i instruccions per tal que els visitants puguin crear les seves flors i dipositar-les al lloc on els interessi. D’aquesta manera es genera un jardí canviant a mesura que passen els dies, imitant els de Babilònia.

Un projecte presentat al Festival Insòlit a Palma, Mallorca, l’any 2017.


Tipologia

Arquitectura Efímera

Any

2017

Coautors

Anna Juncà / Anaïs Danés / Meritxell Brugués / David Oliva

Localització

Palma de Mallorca

Client

Particular

SP25 Arquitectua efímera pati flor Palma de Mallorca
SP25 Arquitectua efímera pati flor Palma de Mallorca